Tips voor de huurders van de vakantiewoning in Hongarije

tip-aniko-3

 

Tolk - Vertaalservice. Misschien komt u in een situatie dat u graag de hulp heeft van iemand die zowel de Hongaarse als de Nederlandse taal beheerst. Wij krijgen die hulp met enige regelmaat van Aniko Csidei. Zij is bereid ook u desgewenst waar mogelijk te helpen: +36 70 7084 774. U kunt haar ook app-en. Voor een enkel telefoontje is het in onze service inbegrepen. Is de hulpvraag substantieler dan rekenen wij erop dat u haar zelf een vergoeding voor haar hulp geeft. Als richtlijn kunt u 1500 Huf per uur (plus eventueel bijkomende kosten) hanteren.

  

  

 

 

 

 

tip-agnescsidei

 

 Massage. Een heerlijke bijdrage aan uw vakantiegevoel! (Wegens omstandigheden in 2019 niet van toepassing)

Agnes Zima is professioneel heilmasseuse bij een thermaalbad in Agard en wil graag wat bijverdienen door massage aan huis te geven. Bij haar thuis in Agard, of ze komt met de mobiele massagetafel bij u langs in onze villa. Kosten: 4000 Huf per uur. Bij ons in de villa komen daar 1000 Huf `voorrij-kosten` bij. Agnes spreekt goed Duits. Zij heeft een Nederlandse vriend, die mag u ook bellen. Tel. Agnes: +36 30 2135 266; Johannes Timmer: +31 6 2041 3385. Hun adres: Zrinyi utca 14, Agard 2484. (Kaartjes in de hal, meer informatie in onze info-map)

 

 

 tip-tolltickets 

 

Vignet voor autoweg Oostenrijk en/of Hongarije. Wil je niet in de rij staan bij het loket? Regel het dan vooraf via internet: www.tolltickets.com .

 

 

 

 

 

 

 

 

tipinternetcafe

 

Internet-cafe (Balatonfokajar). Toen we in onze villa nog geen internet-aansluiting hadden, stapten onze gasten hier met enige regelmaat binnen. Dat kan natuurlijk nog steeds, maar voor internet hoeft dat niet meer. Vanuit het centrum van het dorp richting Balatonakarattya is dit cafe aan de linker hand.

 

 

 

 

    

 

tipporceleinmuseumherend

 

Porceleinmuseum (Herend). Het plaatsje Herend is bekend om zijn porcelein+ al honderden jaren. Misschien een aardig doel voor een leuk dagje uit. Je kunt er het museum bezoeken, desgewenst aangevuld met een rondleiding in een fabriekje waar de productie van porcelein wordt uitgelegd. Voor Herend rijd je op weg/8 voorbij Veszprem, circa 10 kilometer verder ligt het plaatsje aan de afslag rechts.

 

 

 

 

tipafrikamuseum

 

Afrika-museum (Balatonederics). De Hongaar Endre Nagy, die het merendeel van zijn leven in Tanzania woonde, is de oprichter van dit safaripark met o.a. kamelen, buffels en zebra´s. In het museum vindt u jachttrofeeen en Afrikaanse kunst- en gebruiksvoorwerpen. Voor meer info zie de brochure in de villa. Balatonederics ligt aan de weg/71 circa 10 kilometer voor Keszthely.

 

 

 

 

 

tippannonhalmabenedictijnerklooster

 

Pannonhalma, het imposante Benedictijner klooster van meer dan 1000 jaren oud. Als u op uw heenreis bij Gyor de snelweg verlaten hebt en weg/82 gevolgd heeft naar Veszprem, dan bent u langs dit dorp en klooster gekomen. Het ligt op een kleine 10 kilometer van Gyor. Als u het klooster van binnen wilt bewonderen, moet u deelnemen aan een rondleiding met een gids. Vooral de bibliotheek is van een bijzondere pracht!

 

 

 

 

tiptaxisiofok1

 

Een goed taxi/bedrijf in Siofok voor transport van en naar de luchthaven. Maar ook voor dagexcursies op maat! Vraag naar Emiel, hij spreekt uitstekend Duits en goed Engels. Tel: +36 30 9366 966 of +36 84 317 713. Voor meer info: www.siofok-taxi.hu .

 

 

 

tipanderevillajvzwembad2

 

De vakantievilla die vrienden van ons aan de Aranyoshegy utca in Balatonfokajar lieten bouwen. Deze villa wordt door de eigenaar zelf -alleen aan vrienden en bekenden- verhuurd. Meer info: www.vakantiehuishongarije.be .

 

 

 

 

 

 

tippassauinndom

 

Passau. Als u de heenreis per auto over twee dagen wilt spreiden, is het wellicht een aanrader de stop in Passau te organiseren. Dit Duitse stadje tegen de grens met Oostenrijk wordt het drie rivierenpunt genoemd omdat de Donau, Inn en IIz hier in het oude stadscentrum samenvloeien.