Wat is er zoal te doen?

actief thuis

 

Actief zijn in de vakantie. Dat kan in en om de villa zelf. In de villa kun je biljarten of tafeltennissen. En natuurlijk zijn er ook spellen zoals poker, scrabble en kaarten beschikbaar. Buiten is er het heerlijke zwembad waarin je kunt dobberen, zwemmen maar ook badmintonnen. Dat laatste kan ook in de zeer royale tuin zoals ook voetbal of andere balsporten. In de schuur vind je een crocket-set dat ook een heel leuk gezelschapsspel kan zijn. Maar zoek je nog andere actieve tijdbesteding dan heeft de omgeving van het Balaton veel te bieden:

 

 

Thermaal bad

 

 

Thermaal Bad Galerius (Siofok. Szent Lazlo Utca 183; 06-84-506-580). Dit prachtige waterparadijs is in 2006 geopend. Het water komt uit Nagybereny op ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Siofok. Het is circa 33 tot 37 graden Celsius en komt van een diepte van 1091 meter. Het staat bekend om de positieve invloed op huid en bottenstelsel. Meer info op: www.galerius-furdo.hu .

 

 

 

aquapark 

 

Waterbaan. Wie met grote snelheid langs een waterbaan naar beneden wil roetsen, moet hier zijn:  Aquapark Amagora (Balatonfured). Voor kinderen dikke pret! U volgt de weg-71 langs de noordzij van het meer. Aan het eind van de badplaats Fured ziet u het aan uw rechterhand (Furdo utca).

 

 

 

 

 

Fietsen

 

 

Fietsen (Balatonkenese). Hongarije is niet echt ingericht voor fietsers. Zij moeten vaak dezelfde weg gebruiken als de automobilist. Maar rond het Balatonmeer is een apart, van het autoverkeer gescheiden, fietspad aangelegd. Daar kunt u naar harte lust fietsen en overal langs het meer heeft u keus uit aangename plekjes voor een pauze. Deze fietsenwinkel (BIKE System) vindt u in Balatonkenese aan de weg-71 aan uw rechterhand nadat u de afslag Papkezi bent gepasseerd.

 

 

 

manege 

 

Manege Csarda (Balatonkenese). Geoefende ruiters kunnen vrije ritten door de afwisselende natuur en langs het Balatonmeer maken. Maar ook voor de minder ervaren ruiters is dit een prima manege. U moet de weg-71 hebben richting Fuszfo. In Balatonkenese slaat u voor het postkantoor rechtsaf. Van daar is de weg aangegeven naar de `Reiterhof` (Bajcy utca 147 tel. 06-30-5171-958).

 

 

 

Bob-baan

 

Balatoni Bob (Fuzfo). Een mooie bobbaan, klimwand, survivalbaan en mogelijkheid tot paint-ball. Het is weliswaar niet de Efteling, maar de jeugd zal zich hier prima vermaken. Als u via de weg-71 rijdt, kunt u aan het eind van het dorp de borden Balatoni Bob niet missen. U kunt dit ook goed combineren met andere sportactiviteiten die recht tegenover Balatoni Bob in het sportpark aangeboden worden.

 

 

 

 

Sportpark

 

Sportpark (Fuszfo). Rechttegenover Balatoni Bob in Balatonfuszfo ligt een 50 meter bad en een sportpark. De toegang van het sportpark is in een lager gelegen zijstraat. Tegenover de ingang van dit Varosi Stadion is een parkeerplaats die plaats biedt aan uw auto.

 

 

 

 

 

 

Tennis

 

Tennis (Fuszfo). Er zijn 7 tennisbanen in dit sportpark betrokken. U kunt desgewenst tennisles nemen van Szabó Gyula (tel. +36 30 314 2880) maar u kunt ook gewoon een baan huren. Dat kost 1500 Huf per uur (circa 5 à 6 euro). Ik weet niet of er ter plekke ook rackets en tennisballen gehuurd kunnen worden, maar waarschijnlijk wilt u toch met uw eigen materiaal spelen.

 

 

 

 

 

 

Basketbal (Fuszfo). Tegen de genoemde tennisbanen liggen twee basketbal-veldjes. Daar kunt u gebruik van maken. Tot het sportpark behoren ook voetbalvelden, maar ik weet niet of u daar als vakantieganger gebruik van kunt maken.

 

 

 

 

 

Zeilen

 

Zeilen. Als u van zeilen houdt, heeft het Balatonmeer u grenzeloos veel te bieden. Direct aan het strand op 4 km van de villa (bij de rotonde rechtdoor waar rechtsaf u op de weg-71 naar Fusfo brengt en linksaf richting Vilagos gaat) is het meest dichtbije haventje. Ik weet niet of u daar ook een boot kunt huren. In BalatonFuszfo is dat echter zeker mogelijk. Om die jachthaven te vinden rijdt u de weg-71 af richting Balatonfured. In Fuszfo krijgt u op een gegeven moment aan uw rechterhand een pleintje en het postkantoor. Op die plek kunt u ook linksaf het spoor over. Dat moet u doen en links aanhouden, waarmee u op een weggetje komt parallel aan de weg-71. Aan die weg treft u de jachthaven. Daar kunt u een boot huren, al of niet met stuurman. Zie http://balazsyacht.friweb.hu .

 

 

kart-baan 

 

Go Kart. Tot voor kort was er een kartbaan op 4 km van de villa direct bij de rotonde die hiervoor bij "Zeilen" genoemd werd. Tegenwoordig moet u (iets) verder. Neem de weg-71 in de richting van Fuszfo. Let goed op de borden "GoKart". U zult er al 2 gezien hebben voordat u Fuszfo bereikt.

 

 

 

 

 

 

Golf. Voor een prachtige golfbaan moet u verder rijden naar BalatonUdvar. Dit dorp ligt aan de weg-71 aan de noordzijde van het Balatonmeer; ik schat op circa 45 km vanaf de villa. Het is een mooie route die u daar brengt. Direct aan het begin van het dorp neemt u de aangegeven afslag naar rechts naar de 18 holes baan. Het ontbreekt mij aan de juiste kennis om u goed te informeren over deze golfbaan, maar dat is ook niet nodig want u kunt het allemaal lezen op hun uitgebreide site: www.balatongolf.hu ! Het staat er ook in het Duits en Engels en is met vele foto's opgeluisterd.